«Важлива для ворога одиниця»: у ВМС розповіли про унікальність ураженого корабля «Комуна»

Читать на русском
Вражений у Криму рятувальний корабель Комуна виконував важливу роль у складі окупаційного флоту. Про це повідомили у ВМС.
Фото: profile.ru

Вражений у Криму рятувальний корабель «Комуна» виконував важливу роль у складі окупаційного флоту. Судно, серед іншого, використовувалося для пошуку елементів дома затоплення крейсера «Москва».

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Це була важлива для ворога одиниця. Корабель модернізували протягом усієї його історії. Це судно застосовувалося росіянами, щоб піднімати важливі елементи на місці загибелі крейсера «Москва». Чомусь із усього складу допоміжного флоту було обрано саме це судно, це наголошує на його унікальності», – сказав Плетенчук.

За його словами, судно могло здійснювати глибоководні роботи, а також брати участь в обслуговуванні підводних човнів.

Плетенчук додав, що у бухті Севастополя, де й був уражений корабель, росіяни використовували його для прикриття військових суден.

«У ворога новий елемент у тактиці – вони ховають бойові одиниці за суднами допоміжного флоту, і саме це могло стати причиною ураження саме цієї одиниці. Вони там перебувають, тому що не можуть вийти на зовнішній рейд через небезпеку», – розповів представник ВМС.

Він також зазначив, що компенсувати цей корабель «за нинішніх умов неможливо».

Нагадаємо, вранці 21 квітня в окупованому Севастополі в районі бухти пролунали вибухи. Окупаційна влада повідомила про збиття ракети.

У Військово-морських силах ЗСУ прокоментували вибухи у Севастополі та підтвердили, що українські військові завдали удару по кораблю Чорноморського флоту «Комуна», який був у бухті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: