Частину допомоги США з ракетами ATACMS можуть надіслати Україні наступного тижня – сенатор

Читать на русском
США можуть відправити військову допомогу, включаючи ракети ATACMS, в Україну вже наступного тижня, одразу після підписання документів Джо Байденом.
ITC.ua

США можуть розпочати відправку Україні нового пакету військової техніки, зокрема далекобійних ракет ATACMS, до кінця наступного тижня.

Про це в інтерв'ю CBS News заявив голова комітету з розвідки Сенату США демократ Марк Уорнер.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Відповідаючи на запитання, коли Сполучені Штати відправлять Україні пакет військової допомоги, сенатор сказав, що найкращим часом буде наступний тиждень.

«Це мало статися півроку тому. Зараз найкращий час – наступного тижня», – сказав він.

Уорнер уточнив, що сподівається на якнайшвидше ухвалення законопроєкту про допомогу Україні у Верхній палаті Конгресу США, після цього документ має підписати президент США.

«Щойно це надійде на підпис президенту, у вівторок чи середу, поставки повинні початися буквально відразу, разом з ATACMS більшої дальності», – заявив сенатор.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо далекобійних ракет, Уорнер сказав: «Я думаю, що протягом останніх місяців адміністрація президента США готувалася до відправки Україні ATACMS».

Нагадаємо, Палата Конгресу США 20 квітня проголосувала про надання Україні 60,8 млрд доларів допомоги. Тепер законопроєкт відправлять на розгляд Сенату. Після його ухвалення документ буде передано на підпис президенту Джону Байдену.

Президент Володимир Зеленський заявив, що нова західна зброя дасть Україні шанс на перемогу у війні з путінською армією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: