«Армагеддону не буде»: Буданов прогнозує «важку ситуацію» для України із середини травня

Читать на русском
Буданов заявив, що на Україну чекає важка ситуація найближчим часом. Ідеться і про фронт, і про внутрішньополітичні події.
Global Look Press

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов прогнозує, що з середини травня для України настане «важка ситуація» – йдеться і про фронт, і внутрішньополітичні події.

Він сказав про це в інтерв'ю ВВС.

Прогнози стали менш точними: які передбачення Буданова все ще в силіЛегендарні прогнози керівника ГУР Кирила Буданова щодо війни в Україні – що збувається, а що ні.

«Нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає казати. Але проблеми з середини травня будуть», – сказав Буданов.

«Я і про фронт в тому числі. Це комплексний підхід, тому що росіяни будуть використовувати комплексний підхід. Вони проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня, початок червня», – додав він.

Керівник ГУР зазначив, що Україна має проблеми на фронті, але вони з'явилися не місяць і не три місяці тому: «Так, є проблеми на фронті, але треба теж відверто казати – ці ж проблеми не сьогодні з'явилися, і не місяць тому, і навіть не три місяці тому. Це системна проблема, з якою ми стикнулися. І разом з тим треба пам'ятати, що Україна все ще існує».

Буданова також запитали про ймовірний другий наступ росіян на Київ: за його словами, загрози на сьогодні «абсолютно немає».

Нагадаємо, раніше Буданов говорив, що російські війська можуть піти у новий наступ уже наприкінці травня цього року. За його прогнозом, вони намагатимуться повністю захопити Луганську та Донецьку області.

У лютому Буданов підтвердив, що план українського контрнаступу потрапив до рук росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: