Пакет з допомогою Україні посилює безпеку США – Остін

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін привітав ухвалення Палатою представників пакета законопроєктів, який включає допомогу Україні, зазначивши, що він робить Америку безпечнішою.
Фото: Associated Press

Міністр оборони США Ллойд Остін привітав ухвалення Палатою представників у суботу, 20 квітня, пакета законопроєктів з іноземною допомогою. Очільник Пентагона підкреслив, що це сприятиме безпеці самої Америки та зміцнить лідерство США.

Про це йдеться у його заяві на сайті Пентагону.

«Я вітаю ухвалення важливого додаткового фінансування потреб національної безпеки, яке допоможе Міністерству оборони підтримувати Україну та Ізраїль, а також зміцнювати безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні та зберігати міць наших союзників і партнерів у всьому світі», – наголосив Остін.

Він підкреслив, що ця законотворча ініціатива зробить Америку більш безпечною і врятує життя та уточнив, що вона передбачає спрямування близько 50 мільярдів доларів в оборонно-промислову базу США і створення робочих місць в більш ніж 30 штатах.

«Ми знову побачили, що негаразди нашого часу лише загострюються без потужного й стійкого керівництва США в просуванні наших ключових інтересів безпеки.

Тому ми ніколи не повинні давати нашим друзям, нашим суперникам або ворогам жодних підстав сумніватися в рішучості Америки», – додав міністр оборони.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США прийняла законопроєкт про надання майже 61 млрд допомоги Україні. З них близько 50 млрд – оборонні видатки. Також передбачено близько 8 млрд бюджетної підтримки.

Для набуття чинності законопроєкт має бути розглянутий у Сенаті та підписаний президентом США. Як заявив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, американський Сенат голосуватиме за допомогу Україні 23 квітня.

Крім того, Палата представників США ухвалила законопроєкт про використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: