Україна невдовзі підпише безпекові угоди зі США та країнами Північної Європи – Зеленський

Читать на русском
Найближчими місяцями Україна має підписати двосторонні угоди у сфері безпеки з США, країнами Північної Європи та однією з Балтійських країн.
president.gov.ua

Найближчими місяцями Україна має підписати двосторонні угоди у сфері безпеки з США, країнами Північної Європи та однією з Балтійських країн.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

«Що стосується цих договорів – у нас їх вже дев'ять. Ми наближаємося до важливого договору зі США, і після того, як ми пройдемо Конгрес – а я вважаю, що ми однаково дотиснемо та пройдемо його позитивно, – ми прийдемо до цієї потужної угоди зі США», – заявив Зеленський.

Він додав, що мова йде не лише про військову підтримку, а й про гуманітарні аспекти, відновлення, фінансову та енергетичну допомогу.

«Ми наближаємося, щоб наші партнери з Балтійських країн це зробили, я думаю, що у квітні ми будемо мати такий результат з однієї з країн. Я думаю, що у нас можуть бути потужні договори у травні. Я думаю, травень-червень ми вийдемо на договори не лише з США, з північними країнами Європи. Ми готуємося до Швеції та Норвегії», – додав президент.

Нагадаємо, нещодавно голова МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде анонсував підписання двосторонньої безпекової угоди з Україною.

Україна вже підписала двосторонні угоди з Латвією, Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: