У Зеленського анонсували підписання «сильної і потужної» безпекової угоди з Японією

Читать на русском
Україна незабаром підпише двосторонню угоду з безпеки з Японією. Договір буде сильним та потужним, запевнили в ОП.
Фото: Офіс президента України

Україна незабаром підпише двосторонню угоду з безпеки з Японією. Договір буде «сильним та потужним».

Про це заявив заступник керівника Офісу президента, дипломатичний радник Зеленського Ігор Жовква, його слова цитує Укрінформ.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

За його словами, сторони провели кілька раундів непублічних переговорів.

«Ми домовилися з японською стороною не розкривати перебіг переговорів. Але така угода буде укладена у дуже близькому майбутньому, і ви побачите, що це буде доволі сильна, потужна угода. Бо не може бути іншої угоди з такою країною, як Японія», – сказав Жовква.

Він додав, що декларацію G7, яка передбачає надання гарантій безпеки для України, було підписано саме під час головування Японії в цій організації.

«Декларація говорить про те, що Україна отримає гарантії безпеки для себе, тому що вона зараз бореться проти російської агресії...І не лише інші країни будуть гарантувати безпеку Україні, а й Україна, у свою чергу, якщо буде така необхідність, готова гарантувати безпеку тих держав, з якими вона уклала або укладатиме відповідні угоди надалі», – сказав заступник голови ОП.

Нагадаємо, на початку березня Україна підписала двосторонню угоду у сфері безпеки з Нідерландами. До цього подібні угоди було укладено з Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою та Італією.

Раніше «Слово і діло» писало про перспективи військової та фінансової допомоги від Заходу на 2024 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: