ПАРЄ не визнала легітимність путіна та назвала російські НПЗ законною ціллю для ЗСУ

Читать на русском
ПАРЄ під час свого засідання не визнала легітимність путіна і зазначила, що російські НПЗ мають вважатися законними військовими цілями.
Фото: ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи під час свого засідання не визнала легітимність президента росії володимира путіна.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті ПАРЄ.

Переобрання путіна: хто привітав російського диктатора з перемогою на «виборах»Путіна з переобранням на п'ятий термін привітали лідери понад 30 країн, переважно Азії та Африки.

У резолюції зазначено, що так звані президентські вибори у росії 17 березня були нечесними та несправедливими. За час правління путіна рф стала «де-факто диктатурою». Диктаторський режим «не лише придушив демократичну опозицію всередині країни, а й перестав поважати демократичний вибір сусідніх держав та їхню політичну незалежність».

У зв'язку з цим ПАРЄ звернулася до держав-членів та спостерігачів Ради Європи, а також ЄС із пропозицією офіційно визнати нелегітимність володимира путіна на посаді президента росії.

Крім того, Асамблея визнала, що згідно з міжнародним гуманітарним правом російські нафтопереробні заводи мають вважатися законними військовими цілями.

Нагадаємо, нещодавно глава Пентагону Ллойд Остін закликав Україну припинити атакувати російські нафтопереробні заводи через підвищення світових цін на нафту. Міжнародне енергетичне агентство погодилося з позицією США та заявило, що удари по російських НПЗ можуть підірвати світові ринки нафтопродуктів.

При цьому президент України Володимир Зеленський підкреслив, що союзники Уповинні підтримати удари по об'єктах нафтової інфраструктури країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: