Очільник Пентагону порадив Україні не атакувати російські НПЗ

Читать на русском
Нещодавні українські атаки на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому Києву слід зосередитися на військових цілях, заявив Ллойд Остін.
Фото: Reuters

Нещодавні атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому краще зосередитися на військових цілях.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, передає Bloomberg.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Ці атаки можуть мати наслідки для глобальної енергетичної ситуації. Україні краще бити по тактичних і оперативних цілях, які можуть безпосередньо вплинути на поточний бій», – сказав глава Пентагону.

На зауваження Остіна щодо атак по російським НПЗ відреагував сенатор-республіканець Том Коттон.

«Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на газ підвищувалися в рік виборів», – сказав він.

Ллойд Остін також повторив прохання адміністрації США до Конгресу схвалити додаткову військову допомогу Україні. Він наголосив, що вона, серед іншого, забезпечує робочими місцями американських робітників через збільшення оборонного виробництва США.

Нагадаємо, нещодавно видання Financial Times опублікувало інформацію про те, що Вашингтон закликав Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру. В Офісі президента тоді назвали ці дані фіктивними, а в Кабміні заявили, що Україна, атакуючи НПЗ на території агресора, діє відповідно до стандартів НАТО.

Пізніше президент України Володимир Зеленський розповів, що реакція представників США на удари України по російських нафтопереробних заводах «не була позитивною» і наголосив, що союзники України мають підтримати удари по об'єктах нафтової інфраструктури країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: