Допомога для України: демократи висловили готовність підтримати план спікера Джонсона

Читать на русском
Після того, як Джонсон оприлюднить точні деталі свого плану, кілька провідних демократів, включаючи керівників комітетів із розвідки, закордонних справ та асигнувань, розглянуть чотири законопроекти.
Укрінформ

Демократи в Палаті представників США готові прийняти ідею спікера Майка Джонсона з приводу чотирьох окремих законопроектів, які будуть містити допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Про це повідомляє The Hill.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

Як зазначається, лідери демократів у нижній палаті Конгресу зазначили, що можуть підтримати ініціативу спікера лише у тому випадку, якщо до нього будуть включені ключові пункти сенатського законопроекту з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню.

«Головне - це зміст законопроекту. Зміст має значення», - сказав член Палати представників-демократ Піт Агілар.

Згідно з його словами, після того, як Джонсон оприлюднить точні деталі свого плану, кілька провідних демократів, включаючи керівників комітетів із розвідки, закордонних справ та асигнувань, розглянуть чотири законопроекти. Це необхідно, щоб документи «пройшли тест на зміст».

«Якщо ці люди вкажуть, що зміст законопроектів, про які ми говоримо, відповідає цьому тесту, щоб допомогти Україні, допомогти нашим союзникам, надати гуманітарну допомогу, тоді демократи Палати представників та команда лідерів працюватимуть над тим, щоб знайти відповідний процес для реалізації», - підкреслив Агілар.

При цьому, член Палати представників-демократ Кетрін Кларк висловила сподівання, що конгресменам вдасться досягти угоди щодо змісту законопроектів.

Водночас, конгресмен-демократ Тоні Карденас стурбований ініціативою Джонсона про окремі законопроекти.

«Я не думаю, що це добре. Я думаю, що вони залишать нас напризволяще щодо деяких ініціатив. Нам потрібно зробити законопроект, який буде всеосяжним», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в Сенаті повідомили, що під час розмови між президентом США Джо Байденом і лідерами Конгресу було досягнуто «консенсусу» щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

При цьому спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: