Вже працюють у трьох областях: в Україні з'явився Корпус демінерів

Читать на русском
Підрозділи Корпусу демінерів вже працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях, але їм потрібно більше спецтехніки.
Руслан Берегуляarmyinform.com.ua

В Україні створили Корпус демінерів, до якого приєдналися підрозділи Міноборони та Збройних Сил. Фахівці виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Про це на брифінгу у Military Media Center розповів начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки полковник Руслан Берегуля, пише АрміяInform.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

«Корпус демінерів фактично створено. На сьогодні до нього приєдналися підрозділи Міноборони та ЗС України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях. Вже створено 1000 груп розмінування», – сказав Берегуля.

Підрозділи Корпусу демінерів вже працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Проте, як додав Берегуля, у новостворених підрозділах немає достатньої кількості автомобільної, спеціальної техніки та обладнання, але іноземні партнери з Коаліції з розмінування обіцяють найближчим часом надати допомогу для доукомплектування Корпусу демінерів.

Планується, що Корпус демінерів складатиметься з 5000 фахівців, які виконуватимуть обстеження територій, очищення місцевості в рамках оперативного реагування та гуманітарного розмінування.

Нагадаємо, Японія передасть ДСНС понад 20 машин механізованого розмінування. До цього Словаччина передала Україні машини для розмінування. Також спецтехніку передавала Британія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: