Словаччина передала Україні машини для розмінування

Читать на русском
Україна та Словаччина обговорили тему гуманітарного розмінування, також Словаччина надала дві спецмашини.
t.me/mvs_ukraine

Словаччина надала Україні дві механізовані машини для розмінування та інше інженерне обладнання для допомоги у гуманітарному розмінуванні, зокрема у Херсонській області.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у Telegram.

В ОВА розповіли, скільки часу потрібно на повне розмінування правобережжя ХерсонщиниЗа нинішньої динаміки на повне розмінування правобережної частини Херсонської області піде щонайменше два роки, повідомили в ОВА.

За його словами, вони обговорили заходи щодо покращення безпеки на спільному кордоні, а також питання протидії транснаціональній злочинності.

«Подякував Словаччині за важливу технічну допомогу для піротехніків ДСНС України. Це дві машини механізованого розмінування та інженерна техніка. Вони допоможуть швидше та ефективніше очищувати від вибухонебезпечних предметів деокуповані населені пункти Херсонщини. І що надзвичайно важливо — така техніка допомагає зберегти життя наших саперів», – написав Клименко.

Він додав, що крім цього у фокусі уваги була реалізація Формули миру президента України з радіаційної та ядерної безпеки.

Нагадаємо, Україна у квітні отримала від партнерів понад 700 млн доларів на гуманітарне розмінування. Також повідомлялося, що Україна отримає від Британії партію обладнання для розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: