СБУ з початку року викрила вже 11 агентурних мереж

Читать на русском
Служба безпеки України від початку цього року викрила вже 11 агентурних мереж ворога. Тоді як загалом за минулий рік – 47.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України від початку цього року викрила вже 11 агентурних мереж ворога. Тоді як загалом за минулий рік – 47.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк.

Минулого року СБУ викрила загалом 47 агентурних мереж, усіх фігурантів було затримано. Станом на квітень цього року викрили вже 11 мереж ворога.

За словами Малюка, спецслужба протидіє проникненню ворога на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема через кіберпростір. Також блокує спроби розвідати маршрути руху міжнародної допомоги, локації підприємств оборонно-промислового комплексу тощо.

«У нас є чітке завдання президента Володимира Зеленського: запобігати будь-яким викликам. І ми його виконуємо, щоб захистити життя громадян і державну безпеку», – наголосив голова СБУ.

Від початку поточного року СБУ відкрила 352 кримінальні провадження щодо державної зради:

  • 807 – за фактами колабораційної діяльності (177 засуджених),
  • 108 – щодо пособництва державі-агресору (засуджені 7),
  • 66 – за фактами передачі ворогу інформації про Збройні сили України (засуджені 19 осіб).

Нагадаємо, Служба безпеки України запобігла замаху на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, який організував місцевий житель разом зі спецслужбами рф.

Згодом Прокудін прокоментував інформацію про спробу замаху на його життя. Він заявив, що знав, на що йде, коли погодився працювати в прифронтовому регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: