«Нуль ракет для захисту»: Зеленський пояснив, як росіянам вдалося знищити Трипільську ТЕС

Читать на русском
Зеленський розповів, що при атаці на Трипільську ТЕС 7 російських ракет із 11 було знищено ППО. Потім ракети захисту станції закінчилися.
PAP/EPA

Росії вдалося знищити Трипільську ТЕС у Київській області, оскільки в української ППО закінчилися ракети для її захисту.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю PBS.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Я вам наведу один приклад дуже простий – на Трипільській станції. А від неї залежить світло у київському регіоні. Летіли 11 ракет: перші 7 ми знищили, 4 знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля», – заявив Зеленський.

Говорячи про допомогу союзників у відбитті атаки Ірану на Ізраїль, президент нагадав, як Україні не хочуть передавати певну зброю, щоб «НАТО не затягли у війну».

«Тому після недавньої атаки я хочу поставити вам запитання: Ізраїль у НАТО чи ні?», – сказав Зеленський. За його словами, ситуація за допомогою Ізраїлю є уроком та відповіддю всім, хто каже, що Україні потрібно допомагати дуже обережно, щоб не втягнути країни НАТО у війну.

Exclusive: Zelenskyy says 'no chance of winning’ without U.S. aid (Ukrainian language version)PBS NewsHour

Нагадаємо, Трипільська ТЕС в Українці була повністю зруйнована внаслідок масованої ракетної атаки росії 11 квітня.

У Центренерго розповіли, чи можна відновити зруйнований об'єкт.

Раніше в ОПУ заявили, що ракети до систем ППО Patriot та Iris-T ще не закінчилися, але Україна відчуває їх дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: