Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання через ракетний удар Ірану по Ізраїлю

Читать на русском
Рада Безпеки ООН сьогодні, 14 квітня, планує провести екстренне засідання через ракетний удар Ірану по Ізраїлю.
Фото bbc.com

Рада Безпеки ООН сьогодні, 14 квітня, планує провести екстренне засідання через ракетний удар Ірану по Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters.

«Ізраїль звернувся до Ради безпеки з проханням засудити напад Ірану та оголосити Корпус вартових іранської революції терористичною організацією», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що посол Ізраїлю в ООН, Гілад Ердан закликав використовувати всі засоби для вжиття конкретних заходів проти Ірану.

«Я надіслав термінового листа голові Ради Безпеки Ванессі Фразьє. Я закликав Раду провести екстрене засідання і зажадав, щоб вони засудили напад Ірану на Ізраїль і визнали Корпус вартових іранської революції терористичною організацією. Напад Ірану являє собою серйозну загрозу глобальному миру і безпеці, і я очікую, що Рада буде використовувати всі засоби для вжиття конкретних заходів проти Ірану», – заявив він.

Відтак зустріч орієнтовно відбудеться о 16:00 за східним часом (22:00 за Києвом).

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Раніше того ж дня США зафіксували переміщення ракет і дронів в Ірані для удару по Ізраїлю, а на Ізраїль на тлі ймовірної атаки Ірану запровадив низку обмежень.

Вночі 14 квітня Іран здійснив по Ізраїлю масований удар із використанням ракет та безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу. 99% з них були перехоплені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: