ВАКС заочно заарештував ексначальницю Держгеокадастру Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу до підозрюваної.
Людмила Приходькофото: agropolit.com

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишню начальницю Головного управління Держгеокадастру у Київській області Людмилу Приходько у межах справи про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 20 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП оголосили Приходько в національний та міжнародний розшук. Вони виїхала з України і періодично поверталася в Україну, зокрема, з 19 травня по 22 травня 2022 року та з 17 серпня по 28 серпня 2022 року. Наразі, за даними сторони захисту, Приходько перебуває в Німеччині. Тому НАБУ і САП просили її заочно заарештувати.

«Клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою у кримінальному провадженні – задовольнити. Обрати відносно підозрюваної (Приходько – ред.) запобіжний захід у виді тримання під вартою. Після затримання підозрюваної і не пізніше як через 48 годин із часу її доставки до місця кримінального провадження розглянути за її участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував ще одного ексначальника ГУ Держгеокадастру Київщина Олега Левченка з альтернативою 3 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: