НАБУ і САП повідомили про підозру депутату райради на Одещині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили депутата одного з районних рад Одещини на підбуренні місцевого бізнесмена.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутату однієї з районних рад Одеської області у підбуренні бізнесмена до хабарництва.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«10 квітня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру у підбурюванні до надання неправомірної вигоди у сумі 450 тис. доларів США депутату однієї із районних рад Одеської області. На сьогодні дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує САП.

За даними слідства НАБУ, підозрюваний схилив місцевого підприємця до надання 450 тисяч доларів депутатам і голові селищної ради Одеського району, аби отримати землю в оренду з правом приватизації під забудову. Депутата райради було викрито одразу після одержання ним першої частини обумовлених коштів, а саме 10 000 доларів.

У САП додали, що розслідування у справі триває і встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили схему заволодіння грошима, виділеними на відновлення Харкова. Раніше НАБУ затримало директора департаменту Херсонської обласної військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: