НАБУ затримало директора департаменту Херсонської ОВА

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали керівника одного з департаментів обласної адміністрації та засновника фірми.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали директора одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації та засновника приватної фірми за підозрою у заволодінні понад 7,7 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про директорку департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлану Васіну та компанію ТОВ «Будівельні Технології Південь».

«9 квітня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 7,7 млн грн державних коштів при наданні послуг з обстеження об'єктів, пошкоджених в Херсонській області внаслідок військової агресії рф. На сьогодні повідомлено про підозру 2 організаторам схеми – очільнику одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику приватної компанії, а також виконавцю злочину – директору цієї приватної компанії», – інформує САП.

У НАБУ розповіли, що, за даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 млн грн.

Наразі затримано посадовицю ОВА і власника приватної фірми.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Руслану Демчаку. Також органи вручили повідомлення про підозру колишньому раднику Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: