Закупівля зброї: НАБУ спільно з поліцією Польщі провели обшуки

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку спільно з польськими колегами провели слідчі дії у межах справи щодо оборонних закупівель.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та поліцією Польщі провели низку обшуків у межах справи щодо можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«9 квітня 2024 року на території України та Польщі проведено обшуки у межах справи щодо можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами у квітні 2022 - лютому 2023 років. Це стало можливим завдяки співпраці НАБУ і САП з Міністерством оборони України та Відділом по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами Столичного управління поліції Республіки Польща в межах механізму міжнародної правової допомоги», – зазначають у НАБУ.

У бюро додали, що обшуки проводять для встановлення ланцюга постачання іноземного озброєння. В НАБУ допускають, що вартість на зброю була штучно завищена через участь іноземних компаній-посередників.

«Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ для надання правової оцінки діям посадовців. Наразі розслідування триває. Чинне керівництво Міноборони активно сприяє Національному бюро у розслідуванні кримінального провадження», – інформує орган.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд поновив слухання справи колишнього посадовця Міноборони. Раніше САП повернула до Національної поліції справу ексдиректора департаменту МО Олександра Лієва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: