НАБУ завершило розслідувати справу ексдепутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити стороні захисту колишнього депутата з Тернопільщини матеріали слідства.
фото: «Слово і діло»

НАБУ та САП завершили розслідувати справи за підозрою колишнього депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія та адвоката Ростислава Лукашова у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди, а також підприємця Ореста Самотяги у підбуренні до підкупу судді Господарського суду Тернопільської області.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не називають прізвища підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про цих осіб.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього депутата Тернопільської районної ради, адвоката та керівника аграрного підприємства, яких у листопаді минулого року викрили на вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. На сьогодні за дорученням прокурора детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт депутата Тернопільської райради Володимир Тимчія. Водночас підприємця Ореста Самотягу взяли під варту.

За версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: