Апеляційна палата залишила без змін заставу депутата Сумської облради

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для підтримки скарги прокурора САП на застосований запобіжний захід до депутата.
Володимир Поцелуєвфото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді 1,9 млн грн застави, застосований до депутата Сумської обласної ради Володимира Поцелуєва.

Таке рішення 10 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив депутата Поцелуєва під 1,9 млн грн застави. Прокурор САП подав скаргу на це рішення і просив заарештувати підозрюваного з альтернативою 7 млн грн застави.

«Апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 29 березня 2024 року – без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню у касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: