НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку спільно з спецслужбою викрили двох регіональних депутатів на спробі підкупу посадовця.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили двох депутатів Сумської обласної ради на спробі підкупу голови Сумської міської військової адміністрації Олексія Дрозденка.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«26 березня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ за оперативного супроводу СБУ викрили двох депутатів Сумської обласної ради, один з яких одночасно обіймає посаду головного лікаря місцевого медичного закладу, на пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про депутатів Сумської облради від партії «Батьківщина» Магомеда-Шаріпа Галаєва та Володимира Поцелуєва. Поцелуєв є головним лікарем комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради.

Антикорупційні органи правопорядку спільно з спецслужбою викрили двох регіональних депутатів на спробі підкупу посадовця.
Володимир Поцелуєв і Магомед-Шаріп ГалаєвЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У НАБУ зазначили, що депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу колишнього мера Сум Олександра Лисенка. Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив обов'язки депутату Рівненської облради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: