ВАКС продовжив обов'язки депутату Рівненської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про зміну та продовження дії запобіжного заходу, обраного фігуранту.
фото: UA Рівне

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на депутата Рівненської обласної ради від партії «Сила і честь», заступника голови Поліського лісового офісу «Ліси України» Віталія Суховича. Його підозрюють у незаконному збагаченні.

Таке рішення 21 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Суховича до 17 березня, але зменшив йому заставу. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатися із міста Рівного Рівненської області, Рівненської області, міста Луцька Волинської області, Волинської області, міста Києва та Київської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про зміну та продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Суховича – ред.) у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу, у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Змінити та продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного, згідно з ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18 січня 2024 року на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило депутата на незаконному збагаченні. Під час обшуків у нього знайшли та вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі «AUDI Q8», MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота тощо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: