САП повідомила про підозру двом депутатам Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру двом депутатам регіональної облради у спробі підкупу посадовця.
Володимир Поцелуєв і Магомед-Шаріп Галаєвколаж: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру двом депутатам Сумської обласної ради у пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди голові Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про депутатів Сумської облради від партії «Батьківщина» Магомеда-Шаріпа Галаєва та Володимира Поцелуєва. Поцелуєв є головним лікарем комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради.

«27 березня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру двом депутатам Сумської обласної ради, викритим напередодні на пропозиції та наданні 100 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

Раніше НАБУ і САП завершили розслідувати справу колишнього мера Сум Олександра Лисенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: