Антикорупційний суд заарештував депутата Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного депутата.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту депутата Сумської обласної ради від партії «Батьківщина» Магомеда-Шаріпа Галаєва до 24 травня. НАБУ і САП підозрюють його разом із колегою Володимиром Поцелуєвим у пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди голові Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Таке рішення 28 березня ухвалила слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Магомеда-Шаріпа Галаєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 24 травня 2024 року включно», – оголосила рішення вона.

Одночасно депутату визначили альтернативу у вигляді застави розміром понад 3 млн грн. У разі внесення коштів Галаєв вийде з-під варти під низку обов'язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з міста Суми без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним Поцелуєвим та свідком Дрозденком; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: