Уряд Німеччини схвалив план для відбудови України

Читать на русском
Уряд Німеччини 10 квітня затвердив програму заходів для відновлення України після війни з росією.
Reuters

Уряд Німеччини 10 квітня схвалив програму заходів, спрямованих на залучення до відновлення зруйнованого війною народного господарства України приватних інвестицій, а також коштів філантропів та різних фондів.

Про це повідомляє DW.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

«Сприяння стабільній демократичній та економічно успішній Україні відповідає інтересам Німеччини. Завдані Україні агресивною війною росії збитки та втрати колосальні, і лише за рахунок бюджетних коштів їх компенсувати», – заявила заступник офіційного представника канцлера Крістіане Гоффман.

Схвалена урядом програма заходів передбачає, зокрема, сприяння приватним інвестиціям як самих українських, так і німецьких та інших зарубіжних підприємців.

За словами Гоффман, на покращення інвестиційних умов, наприклад мінімізацію ризиків та доплати до капіталовкладень, підуть і сім мільярдів євро із фонду Євросоюзу, створеного для допомоги Україні.

Крім того, в самій Україні на базі німецько-українського фонду Business Development Fund, що існує з 1999 року, за допомогою ФРН буде створено фінансову структуру по типу німецького державного банку Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) для сприяння вітчизняним інвесторам.

За рахунок німецьких фінансових дотацій цей фонд має можливість надавати інвестиційні кредити за пільговими процентними ставками.

Нагадаємо, раніше Німеччина надала Україні 24 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури. Також Німеччина поставить Україні партію генераторів на тлі російських атак на об'єкти енергетики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: