Німеччина замовила для України додаткову партію БМП Marder

Читать на русском
Оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини на постачання Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder.
Фото: Getty Images

Оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини на постачання Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Контракт був підписаний у березні 2024 року. Точна вартість партії не називається, однак у Rheinmetall вказали, що йдеться про «двозначну цифру у мільйонах євро».

Відомо, що ЗСУ отримають БМП Marder у модифікації 1A3. Ці бронемашини мають вбудовані лазерні далекоміри, що забезпечують ефективне та точне ураження цілей.

Постачання нової партії заплановано на 2024 рік. У компанії також зазначили, що Україна вже отримала «тризначну кількість» бойових машин піхоти Marder за допомогою прямих постачань та інших програм.

Нагадаємо, 19 березня Німеччина на засіданні Рамштайну анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро. До цього ЗСУ отримали від німецького уряду пакет озброєнь, до якого увійшли дрони та артилерійські снаряди.

Раніше в Міноборони Німеччини розкрили, яку допомогу планують надати Україні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: