Компанії з Німеччини допомагають росії реконструювати окупований Маріуполь – Tagesschau

Читать на русском
Немецкие компании участвуют в восстановлении разрушенного и временно оккупированного россиянами Мариуполя.
Фото: euronews.com

Німецькі компанії беруть опосередковану участь у російському будівництві в окупованому Маріуполі.

Про це йдеться в розслідуванні Tagesschau (новинної програми телеканалу ARD).

Так виглядає «звільнення»: які українські міста повністю чи частково зруйновані окупантамиЯкі міста було повністю або частково зруйновано російськими окупантами – на інфографіці. Найбільше постраждав Донбас.

У розслідуванні наголошується на участі дочірньої компанії Knauf, що спеціалізується на виробництві будівельних матеріалів. Сама корпорація стверджує, що вона працює виключно на російському ринку, проте, як говориться в розслідуванні, на будівництві в Маріуполі, зокрема, на замовлення Міноборони рф, використовуються будматеріали Knauf.

Також згадується участь фірми WKB Systems з Мюнстерланда, Північний Рейн-Вестфалія, у виробництві обладнання для будівництва пористого бетону, який також використовують у процесі відновлення міста, захопленого росіянами. Акціонером зазначеної компанії є російський бізнесмен Віктор Бударін. При цьому ані він сам, ані компанія не перебувають під санкціями.

Наразі російські ЗМІ активно висвітлюють процес відновлення та будівництва в Маріуполі після руйнувань внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, німецький канал ZDF зняв сюжет про те, як «функціонує» Маріуполь у російській окупації. На це відреагували МЗС.

Також, як повідомлялося раніше, на початку року пропагандисти планували провести в італійському місті Модена виставку-конференцію про нібито відновлення Маріуполя.

Після втручання МЗС мерія Модени відкликала дозвіл на проведення виставки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: