НАБУ і САП повідомили про підозру новим фігурантам справи про Волинську митницю

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розширили коло підозрюваних у справі про корупцію на Волинський митниці до 20 осіб.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще чотирьом службовим особам Волинської митниці у причетності до справи колишнього працівника Служби безпеки України Олександра Громика.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«3 квітня 2024 року НАБУ і САП повідомили чотирьом службовим особам Волинської митниці про підозру у незаконній мінімізації митних платежів та участі у злочинній схемі, через яку державі заподіяно 475 млн грн збитків. Таким чином коло підозрюваних у цьому кримінальному провадженні розширилось до 20 осіб», – інформує НАБУ.

У САП додали, що їхні дії кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд продовжив арешт Громико до 29 квітня. Заставу йому зменшили до 42,4 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

Як встановило слідство, за період вчинення злочину його учасники під керівництвом експрацівника СБУ у змові зі службовими особами Волинської митниці здійснювали незаконне переміщення високоліквідних товарів через міжнародний пункт пропуску «Ягодин».

Схема полягала у маскуванні імпортованих цінних товарів так званими «товарами прикриття» зі значно меншою вартістю. Службові особи Волинської митниці зокрема забезпечували митне оформлення товарів без належного здійснення митних формальностей, складали підроблені акти про проведення митних оглядів, вносили до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» неправдиву інформацію та умисно не вчиняли дій щодо припинення злочинної схеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: