Генсек НАТО очікує, що кілька країн найближчими днями оголосять про передачу ППО Україні

Читать на русском
Союзники України проведуть термінову ревізію своїх запасів та по можливості відправлять українським військовим додаткові системи ППО та боєприпаси до них.
Фото: Суспільне

Союзники України проведуть термінову ревізію своїх запасів та по можливості відправлять українським військовим додаткові системи ППО та боєприпаси до них.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його слова наводить Укрінформ.

Зеленський розповів, скільки ракет, дронів та авіабомб рф застосувала проти України в березніРосія з початку березня застосувала 130 ракет, понад 320 «шахедів» та близько 900 керованих авіабомб. Україні потрібно більше систем ППО, заявив Зеленський.

За його словами, під час дводенної зустрічі у Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ деякі країни повідомили про намір надати ЗСУ більше боєприпасів та інших видів допомоги.

«Союзники переглянуть власні запаси та можливості, чи можуть вони надати більше допомоги, зокрема систем Patriot, боєприпасів та запасних частин до них», - сказав Столтенберг.

Він додав, що зараз є кілька країн, які можуть оголосити про пакети військової допомоги «протягом найближчих днів».

Нагадаємо, вчора глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що партнери надали Україні недостатньо засобів протиповітряної оборони для захисту від російських ракетних атак, хоча у їхніх власних арсеналах є понад 100 систем Patriot.

Раніше в Міноборони повідомили, скільки крилатих і балістичних ракет рф збила ППО з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: