ВАКС не продовжив арешт експосадовця Міноборони Хмельницького

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні прохання прокурора САП про продовження арешту колишнього посадовця МО.
фото: Міноборони

Вищий антикорупційний суд відмовився продовжити арешт колишнього тимчасово виконувача обов'язків директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

Таке рішення 22 березня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 24 січня Печерський райсуд Києва продовжив арешт Хмельницького до 23 березня. Альтернативою йому визначили майже 39 млн грн застави. Прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора просив Печерський суд продовжити арешт ще на два місяці. Втім за клопотанням сторони захисту Касаційний кримінальний суд направив цю справу до Вищого антикорупційного суду.

Суддя відмовив прокурору ОГП у задоволенні клопотання. Шкодін вказав, що ризики перешкоджання слідству зменшилися і існують на мінімально можливому рівні. До того ж, слідство у справі завершене ще до закінчення дії попередньої ухвали про продовження арешту Хмельницького. Тому це унеможливлює обговорення виправданості подальшого тримання підозрюваного Хмельницького під вартою. Повний текст ухвали.

«В задоволенні клопотання прокурора – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 1 лютого 2023 року Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та ексдиректору департаменту Міноборони Богдану Хмельницькому.

За версією слідства, Шаповалов лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. Усі договори укладалися за повною передплатою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: