САП повернула до Нацполіції справу експосадовця Міноборони Лієва

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура винесла постанову про визнання підслідності за іншим органом досудового розслідування у скандальній справі.
фото: investigator.org.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернула до Національної поліції для розслідування справу, в якій підозрюється колишній директор департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Мініестрва оборони Олександр Лієв.

Про це під час засідання 15 березня у Вищому антикорупційному суді повідомив захисник підозрюваного Назар Кульчицький, повідомляє «Слово і діло».

«Сьогодні мене набрав слідчий (в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції – ред.) Артур Лютий і повідомив, що він нібито знову здійснює слідство. Ніяких документів нам ніхто не давав», – сказав адвокат.

Слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін під час засідання розповів, що існує постанова прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 13 березня 2024 року про визначення підслідності у справі Лієва за іншим органом.

Нагадаємо, в січні Національна поліція, Служба безпеки та Офіс генерального прокурора повідомили про підозру посадовцям Міноборони та керівникам компанії «Львівський арсенал». За даними слідства, у серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь «Львівський арсенал».

Потім Міноборони перевело на рахунки підприємства всю суму, передбачену підписаним документом. Після одержання коштів менеджмент компанії перерахував частину грошей на баланс іноземної комерційної структури, яка мала поставити замовлені боєприпаси в Україну. Однак та не відправила жодного артснаряду до нашої держави, а отримані кошти вивела у тінь, перевівши їх на рахунки ще однієї афілійованої структури на Балканах. Решта суми від Міноборони залишилася на рахунках української компанії в одному зі столичних банків.

Раніше НАБУ розпочало слідство за фактом ймовірних зловживань Міноборони під час закупівлі майна для Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: