ВАКС продовжив обов'язки аграрію у справі ексдепутата з Тернопільщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, застосованого до підприємця.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 травня строк дії обов'язків, покладених на аграрного підприємця Ореста Самотягу у справі про підбурення бізнесмена до підкупу суддів Господарського суду Тернопільської області.

Таке рішення 14 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Самотягу. Альтернативою йому визначили 1,5 млн грн застави. 17 січня за підприємця внесли кошти і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з Тернополя без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання - задовольнити. Продовжити до 15 травня 2024 року включно, строк дії обов'язків, покладених на (Ореста Самотягу – ред.), ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15 січня 2024 року, у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у вигляді застави», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу колишнього депутата Тернопільської райради Володимир Тимчія.

За версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: