ВАКС відпустив під особисте зобов'язання ексдепутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія. НАБУ і САП підозрюють його у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт Тимчія. Детектив НАБУ подав клопотання про застосування до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави. Втім суд задовольнив його частково і відправив ексдепутата під особисте зобов'язання.

«Клопотання - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Володимира Тимчія – ред.) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

На неї поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: