ВАКС заарештував аграрія у справі депутата з Тернопільщини

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу аграрному підприємцю.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту аграрного підприємця Ореста Самотягу у зв'язку із невнесенням ним 8 млн грн застави, визначені йому як запобіжний захід. Водночас підозрюваний може вийти з-під варти під 1,5 млн грн застави.

Таке рішення 15 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Самотязі запобіжний захід у вигляді 8 млн грн застави. Він не вніс ці кошти протягом 5 днів. Тому детектив НАБУ подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання детектива - задовольнити частково. Змінити (Оресту Самотязі – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 8 млн грн, застосований ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15 листопада 2023 року, на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2023 року включно. Підозрюваного взяти під варту в залі суду. Строк тримання під вартою рахувати з дня фактичного затримання», – йдеться в рішенні.

Одночасно підозрюваному визначили альтернативу у вигляді 1,5 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з Тернополя та смт Велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт депутата Тернопільської райради Володимир Тимчія.

За версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: