У ГУР заявили, що більшість членів екіпажу потопленого «Цезаря Кунікова» загинули

Читать на русском
Більшість членів екіпажу ВДК Цезар Куніков загинули, стверджують у розвідці. Штатна чисельність корабля становить майже 90 моряків.
virtual-sevastopol.ru

Більшість членів екіпажу великого десантного корабля «Цезар Куніков», який сьогодні було потоплено біля окупованого Криму, загинули.

Про це NV повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Конкретних цифр поки що немає, але за наявною інформацією більшість екіпажу загинули», – сказав Юсов.

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук у коментарі LIGA.net також підтвердив, що пошуково-рятувальна операція після знищення російського корабля успіху не мала. За його словами, точна кількість членів екіпажу невідома, але втрати серед особового складу мають бути суттєвими.

«Скоріше за все – відповідно до штатної чисельності, а це майже 90 моряків. Тому в принципі втрати серед особового складу мають бути суттєвими, але поки що кількість ми підтвердити не готові», – сказав він.

Нагадаємо, ВДК «Цезар Куніков» був потоплений за допомогою морських ударних дронів Magura V5. Він отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. У ГУР також показали відео атаки.

У ВМС розповіли, скільки великих десантних кораблів наразі залишилося у росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: