ГУР про удари дронів по ЗАЕС: росія розпочала нову хвилю провокацій на станції

Читать на русском
Нещодавні удари безпілотників по території ЗАЕС були зімітовані росією, щоб звинуватити Сили оборони України. Про це повідомили у ГУР.
Фото: mediacenter.org.ua

Нещодавні удари безпілотників територією Запорізької атомної електростанції були зімітовані російськими військами, щоб звинуватити Сили оборони України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

За даними розвідки, ворог запустив нову хвилю провокацій на ЗАЕС з метою дискредитації українських військових.

При цьому Юсов зазначив, що саме росія розмістила на території станції війська і здійснює там запуски ударних дронів.

«От сьогодні вони вирішили за допомогою FPV-дронів зімітувати обстріл нібито з боку України. Позиція України однозначна – щодо ядерних об'єктів жодних дій чи провокацій ми не здійснюємо», – наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, 7 квітня на території захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції здетонував дрон. Він влучив у дах корпусу тренажерного центру, постраждалих немає. Окупанти очікувано звинуватили в атаці Україну.

А сьогодні фахівці МАГАТЕ зафіксували ще один удар безпілотником по території окупованої росіянами ЗАЕС.

У Держдепі США відреагували на інциденти з вибухами та ще раз закликали російську сторону вивести свій військовий та цивільний персонал із АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: