У Держдепі США прокоментували інцидент з вибухами на окупованій ЗАЕС

Читать на русском
У США вкотре закликали російську сторону вивести свій військовий і цивільний персонал з АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам.
АрміяInform

Сполучені Штати стежать за ситуацією на окупованій Запорізькій атомній електростанції, де напередодні були зафіксовані падіння бойових БПЛА, та закликають країну-агресора не грати в небезпечні ігри й натомість передати управління АЕС Україні.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку», - зауважив Міллер.

При цьому він підкреслив, що рф «грає в дуже небезпечну гру», захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі.

Згідно зі словами представника Держдепартаменту США, він закликає російську сторону вивести свій військовий і цивільний персонал з АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на АЕС.

Нагадаємо, 7 квітня на території захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції здетонував дрон.

Основна конструкція захисного корпусу реактора Запорізької атомної електростанції зазнала щонайменше трьох прямих влучань під час обстрілу.

Також напередодні було затримано інженерів, які мали допомагати підключати Запорізьку АЕС до «Росатому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: