Енергоатом заявив про нову загрозу на ЗАЕС

Читать на русском
Загроза, яка зараз назріває на окупованій Запорізькій АЕС, може спричинити радіаційну аварію.
фото Енергоатом

На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі спливає дозволений виробником термін перебування ядерного палива у всіх шести реакторах. Це може нести загрозу.

Про це повідомила НАЕК Енергоатом у п'ятницю, 26 січня.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

У компанії заявили, що подальша експлуатація такого палива порушує умови технічних специфікацій, встановлених з урахуванням норм безпеки, і може призвести до руйнування цілісності паливних елементів та, отже, до радіаційної аварії.

«Намагання загарбників почергово переводити енергоблоки ЗАЕС зі стану «холодний зупин» у «гарячий» ще більше розхитують ситуацію, не кажучи вже про відверте порушення умов ліцензій Держатомрегулювання на експлуатацію цих ядерних установок, тобто водночас і вимог українського та міжнародного законодавства», - наголосив в.о. голови правління НАЕК Енергоатом Петро Котін.

Нагадаємо, 2 грудня на ЗАЕС відбувся повний блекаут. Тоді в Енергоатомі заявили, що подібні події створюють загрозу ядерній та радіаційній безпеці. Раніше МОЗ та ДСНС дали рекомендації українцям, як діяти у разі радіаційної аварії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: