ВАКС засудив ексдиректора Чернівецького перинатального центру

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням колишнього керівника одного з медичних закладів на Буковині.
фото: ТВА

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у спробі підкупу посадовців Чернівецької обласної ради колишнього директора Чернівецького перинатального центру і призначив йому покаранням 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Дмитра Манчуленка.

«8 квітня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок колишньому директору Чернівецького перинатального центру, якого у квітні 2021 року викрили на спробі підкупу посадовців Чернівецької обласної ради. Посадовець за рішення про призначення його безстроково на посаду пропонував 12 тисяч доларів. Суд погодився з позицією прокурора САП та визнав ексдиректора винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. За вироком суду особі призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі», – інформує САП.

Суд конфіскував у дохід держави предмет неправомірної вигоди, а саме 12 тисяч доларів.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів з дня його проголошення.

За версією обвинувачення, Манчуленка звільнили з посади головного лікаря Міського клінічного пологового будинку №1 у зв'язку із реорганізацією установи. Пізніше він через суд першої інстанції поновився вже на посаді гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру і з ним уклали контракт. Щоправда Чернівецький апеляційний суд це рішення переглянув, а тому призначення Манчуленка скасували.

У березні у підозрюваного виник умисел у наданні неправомірної вигоди посадовим особам Чернівецької облради за укладення з ним контракту на посаду гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру. Для цього він вів перемовини з радником голови Чернівецької облради з питань кадрової політики, щоб через нього вийти на когось з числа посадовців облради.

24 березня під час зустрічі з цим радником голови Манчуленко нібито запропонував надати йому хабар та посадовцям Чернівецької облради за призначення на посаду. 30 березня він повторив пропозицію і назвав суму в 12 тисяч доларів. Вже 6 квітня Манчуленко передав раднику голови Чернівецької облради вказану суму і його затримали. Йому повідомили про підозру у наданні хабара.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року САП скерувала цю справу до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: