Суд призначив до розгляду справу експосадовця Чернівецького управління поліції

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду справу колишнього посадовця структурного підрозділу поліції на Буковині.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням колишнього начальника структурного підрозділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Володимира Митринюка у вимаганні та отриманні 40 тисяч євро неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Митринюка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, на 17:15 22 березня 2024 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

Нагадаємо, 25 липня 2023 року Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань затримали начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи слідчого відділу Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області. За версією слідства, він вимагав 40 тисяч євро з місцевої жительки за не притягнення її до кримінальної відповідальності та закриття «справи ухилянтів».

Слідство зафіксувало одержання першої частини 10 тис. євро неправомірної вигоди. Начальника відділення поліції затримали під час передачі йому другої частини хабаря поблизу будинку потерпілої. Органи правопорядку припускають, що підозрюваний був лише посередником і мав передати кошти невстановленим службовим особам слідчого управління ГУ НП в Чернівецькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: