Суд оштрафував гендиректора Чернівецького перинатального центру

Читать на русском
Антикорупційний суд через неприбуття сторони захисту на судове засідання вирішив накласти грошове стягнення на обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд оштрафував генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка за неявку в засідання. Його обвинувачують у спробі підкупу посадовців Чернівецької обласної ради.

Таке рішення 17 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Судді вказали, що обвинувачений та його захисники не з'явилися в судове засідання у зв'язку з несправністю транспортного засобу, яка виникла по дорозі до місця розгляду справи. Втім їм було роз'яснена можливість узяти участь в засідання шляхом відеоконференції з зали найближчого до них місцевого суду або власними засобами відеозв'язку.

«Накласти на обвинуваченого (Дмитра Манчуленка – ред.) грошове стягнення у вигляді 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 5200 грн. Роз'яснити обвинуваченому, що відповідно до положень ст. 147 КПК України він має право на подання клопотання про скасування ухвали про накладення грошового стягнення суду, який її виніс, у разі наведення обґрунтованих доводів про безпідставність накладення грошового стягнення», – йдеться в рішенні.

Слідство встановило, що Манчуленка звільнили з посади головного лікаря Міського клінічного пологового будинку №1 у зв'язку із реорганізацією установи. Пізніше він через суд першої інстанції поновився вже на посаді гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру і з ним уклали контракт. Щоправда Чернівецький апеляційний суд це рішення переглянув, а тому призначення Манчуленка скасували.

У березні у підозрюваного виник умисел у наданні неправомірної вигоди посадовим особам Чернівецької облради за укладення з ним контракту на посаду гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру. Для цього він вів перемовини з радником голови Чернівецької облради з питань кадрової політики, щоб через нього вийти на когось з числа посадовців облради.

24 березня під час зустрічі з цим радником голови Манчуленко нібито запропонував надати йому хабар та посадовцям Чернівецької облради за призначення на посаду. 30 березня він повторив пропозицію і назвав суму в 12 тисяч доларів. Вже 6 квітня Манчуленко передав раднику голови Чернівецької облради вказану суму і його затримали. Йому повідомили про підозру у наданні хабара.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року САП скерувала цю справу до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: