Понад 800 літніх жителів Часового Яру відмовляються від евакуації – МВА

Читать на русском
Незважаючи на щоденні обстріли росіян, у Часовому Яру на Донеччині ще залишаються 785 осіб.
ілюстративне фотофото / novosti.dn.ua

У Часовому Яру Донецької області залишається 875 мешканців, здебільшого – це люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію.

Про це заявив начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус, повідомляє Радіо Свобода.

На Бахмутському напрямку ЗСУ не дають окупантам просунутися до Часового ЯруОкупанти намагаються просунутися до Часового Яру. Вони здійснили на Бахмутському напрямку 344 обстріли позицій українських військ.

«875 людей залишаються у громаді. Ми трохи зменшили кількість, люди трохи рушили. Але сказати, що це великий потік не можу. Люди все одно залишаються у своїх квартирах та будинках. Як ви бачите, кількість не мала», - розповів Чаус.

Він розповів, що міська влада намагається переконати людей виїжджати. Однак, як каже керівник МВА, незважаючи на обстріли, відсутність електроенергії, води та газу, багато мешканців не готові виїжджати.

«Більшість – це люди пенсійного віку, кому далеко за 60. Говорити, що вони не знають, куди їхати – не зовсім правильно. Вони не розуміють, як вони себе бачитимуть у суспільстві далі. Тут вони знаходяться вдома. Так, постійна небезпека. Так, постійно стріляють. Так, відсутність електроенергії, води, газу. Але вони вдома. Це їхній основний наратив», – розповів чиновник.

За його словами, російська артилерія, авіація атакують щодня, хоч і є хвилини затишшя. Для тих, хто залишається у місті, привозять воду та продуктові набори.

Нагадаємо, із прикордонної громади Сумської області евакуювали дві сотні дорослих та дітей. Ще одну групу дітей вдалося евакуювати із небезпечних територій Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: