Молдова та Грузія візьмуть участь у навчаннях НАТО

Читать на русском
У Румунії відбудуться військово-морські навчання НАТО Sea Shield 24, у яких візьмуть участь 12 країн, у тому числі Грузія та Молдова.
Колаж: 24 канал

У Румунії з 8 по 21 квітня пройдуть багатонаціональні навчання НАТО «Sea Shield 24», у яких візьмуть участь 13 країн-союзників та партнерів, у тому числі Молдова та Грузія.

Про це повідомляє Міноборони Румунії.

Найбільші навчання НАТО з часів холодної війниНа інфографіці – найбільші навчання Північноатлантичного альянсу після холодної війни. Скільки військових із скількох країн брали участь, тривалість навчань.

Зазначається, що навчання, організовані військово-морськими силами Румунії, включатимуть морські та річкові операції у Чорноморському регіоні. В них візьмуть участь понад 2200 військовослужбовців з 10 країн-членів НАТО: Франції, Італії, Болгарії, Греції, Великої Британії, Польщі, Нідерландів, Туреччини, Португалії та США. Також у маневрах візьмуть участь партнери НАТО - Молдова і Грузія, які не є членами Альянсу. Загалом – 12 країн.

Також братимуть участь інші категорії військ румунської армії та структури системи національної оборони.

У навчаннях планується задіяти понад 2,2 тисячі військових та 135 одиниць бойової техніки. Сценарій включатиме пошуково-рятувальні операції, боротьбу з незаконними діями на річці і морі, надання допомоги судам, що зазнають лиха, забезпечення безпеки критично важливої інфраструктури.

Нагадаємо, Румунія погодила навчання українських пілотів на винищувачах F-16 на своїй території.

Також повідомлялося, що НАТО проводить масштабні навчання біля кордонів із росією.

У 2017 році у Чорному морі відбулись навчання НАТО «Sea Shield» за участю України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: