ВРП продовжила відсторонення підозрюваного судді з Одещини

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган підтримав прохання головного антикорупційного прокурора про відсторонення судді.
фото: «Слово і діло»

Вища рада правосуддя продовжила до 5 червня строк відсторонення судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького від здійснення правосуддя. НАБУ і САП підозрюють його у підбуренні до надання 4000 доларів неправомірної вигода та шахрайському заволодінні цими коштами.

Таке рішення 5 квітня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити. Продовжити до 5 червня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Висоцького у вигляді застави розміром 757 тисяч грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти утримуватися від спілкування з двома особами.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Висоцького від здійснення правосуддя.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: