Єрмак припустив, що головною ціллю літнього наступу рф стане Харків

Читать на русском
Україна очікує, що армія рф почне новий масштабний наступ вже в найближчі місяці – наприкінці весни або на початку літа. Про це повідомив Єрмак.
Фото: Офіс президента України

Україна очікує, що російська армія розпочне новий масштабний наступ уже найближчими місяцями – наприкінці весни чи на початку літа.

На цьому наголосив глава Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Politico.

Динаміка знищення озброєння російських військ в УкраїніНа інфографіках – динаміка знищення російських танків, літаків, вертольотів, систем ППО, кораблів, РСЗВ, артилерійських систем та бронемашин.

За його словами, росіяни, найімовірніше, спрямують основні сили на просування до Харкова, який вже зараз «зазнає особливо жорстоких обстрілів».

«Ми знаємо, що путін готує нову хвилю мобілізації, і вважаємо, що нові контрнаступальні операції росіян можуть розпочатися наприкінці травня чи на початку червня. Звичайно, ми маємо бути до цього готові», – сказав Єрмак.

Він також повідомив, що удари, які росія завдала по Україні в останні три тижні, є частиною великої кампанії рф з підготовки до нового наступу. У зв'язку з цим Єрмак наголосив, що Україні необхідні додаткові системи ППО та озброєння для захисту міст та сіл.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що якщо російські війська знову спробують наступати на Харків, місто може стати для них «фатальним».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російська влада найближчими місяцями має намір мобілізувати на війну проти України ще 300 тисяч осіб. Він також оцінив готовність ЗСУ до ймовірного російського наступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: