Росія готується мобілізувати ще 300 тисяч військовослужбовців – Зеленський

Читать на русском
Російська влада найближчими місяцями має намір мобілізувати на війну проти України ще 300 тисяч осіб, заявляє Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Російська влада найближчими місяцями має намір мобілізувати на війну проти України ще 300 тисяч осіб.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції із президентом Фінляндії у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

«Можу сказати, що на 1 червня росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових», – стверджує він.

Зеленського також запитали, скільки новобранців буде мобілізовано в українську армію цього року.

«Щодо окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, я не можу сказати... Півмільйона нам не потрібно», – сказав Зеленський.

Він додав, що новий головком ЗСУ Олександр Сирський уже провів аудит і «знайшов сили всередині Збройних сил України, і відповідна кількість тих, хто не був на фронті, будуть на фронті».

Нагадаємо, що останні чотири місяці росія проводила підготовку до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території.

Нещодавно російський президент володимир путін підписав указ про весняний призов – на військову службу мають залучити 150 тисяч осіб віком від 18 до 30 років. У росії стверджують, що призовники не братимуть участі у війні проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: