Воїни взяли у полон російського морпіха, який намагався штурмувати позиції ЗСУ на мопеді

Читать на русском
Нацгвардійці взяли у полон в районі Урожайного російського морського піхотинця, який намагався штурмувати українські позиції на мопеді.
Getty Image

Нацгвардійці взяли у полон в районі Урожайного російського морського піхотинця, який намагався штурмувати українські позиції на мопеді.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії України у Telegram.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

Розповідають, що під час роботи одного з підрозділів аеророзвідки в районі Урожайного оператори БПЛА помітили окупанта, який наближався до українських позицій на мопеді. Російський військовий намагався непомітно підійти ближче та провести розвідку, проте потрапив у полон.

Відомо, що окупанту 43 роки, він проходив службу за контрактом у рядах бригади морської піхоти ЗС рф і з вересня 2023 року брав участь у бойових діях у Донецькій області.

«За словами полоненого, був призваний на посаду водія, однак, потім був переведений в штурмовий підрозділ», – додали військові.

Нагадаємо, правоохоронці зібрали доказову базу ще одного російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених. Зараз він під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення.

Тим часом росія, порушуючи міжнародне право, не дозволяє МКЧХ відвідати українських військовополонених, перешкоджаючи підтвердженню їхнього статусу, при цьому Україна працює над прискоренням обміну через нові країни-посередники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: