Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок експосадовцяю МінАПК

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою на вирок, яким засудили до реального покарання колишнього посадовця МінАПК.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким засудили до 8 років колонії колишню посадовицю департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства Олену Поліщук за одержання 150 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Поліщук винуватою і призначили 8 років позбавлення волі. Сторона захисту подала скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 22.02.2024 у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Поліщук – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Надіслати учасникам судового провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційних скарг, інформацією про їх права та обов'язки. Встановити строк до 15 квітня 2024 року включно, протягом якого учасники судового провадження можуть подати заперечення на апеляційну скаргу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС стягнув в дохід держави заставу, внесену за Поліщук. За версією обвинувачення, вона за 150 тисяч доларів неправомірної вигоди мала узгодити документацію і кандидатури організатора аукціону з продажу майна збанкрутілого державного спеціалізованого підприємства «Оберіг» в Харківській області. Її затримали в серпні 2016 року під час одержання коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: