ВАКС стягнув заставу експосадовиці Мінагрополітики

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання прокурора про стягнення застави колишньої посадовиці Міністерства АПК.
Міністерство аграрної політики і продовольства

Вищий антикорупційний суд звернув в дохід держави 124 тисячі гривень застави, внесеної колишньою виконувачкою обов'язків директорка департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства Оленою Поліщук, яку обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 9 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратура подав клопотання про звернення в дохід держави застави Поліщук, оскільки вона порушили процесуальні обов'язки, а саме: неодноразово не з’являлась за викликом суду на засідання.

Тому суд клопотання задовольнив і стягнув заставу. Водночас, судді вирішили не заарештовувати обвинувачену, а збільшити їй заставу до 252 240 грн.

Як відомо, 3 серпня 2016 року Поліщук затримали під час одержання 150 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, вона за ці гроши мала узгодити документацію і кандидатури організатора аукціону з продажу майна збанкрутілого Державного спеціалізованого підприємства «Оберіг» в Харківській області.

Тоді суд взяв обвинувачену під варту з альтернативою 124 тис. грн застави. Вона їх внесла і вийшла із СІЗО.

Нагадаємо, САП зачитала обвинувальний акт екснародному депутату Дмитру Білоцерковцю. Також прокуратура оголосила колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку обвинувальний акт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: