Ситуація у Часовому Яру зараз найскладніша за весь час повномасштабної війни – МВА

Читать на русском
Армія рф продовжує спроби просунутися у бік Часового Яру. Ситуація у місті найскладніша за весь час повномасштабного вторгнення.
Фото: 93-тя ОМБр

Російська армія продовжує спроби просунутися у бік Часового Яру. Ситуація у місті зараз найскладніша за весь час повномасштабного вторгнення.

Про це заявив начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телеканалу Еспресо.

Обстановка біля Часового Яру дуже напружена – ЄвлашАрмія рф зосередила основні сили на Часовому Яру для продовження наступу на Костянтинівку.

«Зараз ситуація у Часовому Яру є найскладнішою за весь час. Щодня посилюються обстріли. Сьогодні, 4 квітня, просто шалений день, на щастя без постраждалих, але велика кількість пожеж та пошкодженого житла. Кожного дня ми спостерігаємо таку картину, тому все складніше і складніше», – розповів Чаус.

Він повідомив, що зараз у місті працює лише один магазин, а базові потреби городян забезпечуються точково.

«Є станції підзарядки, що підключені до генераторів, і люди мають можливість зарядити свої гаджети, телефони, ноутбуки, ліхтарики. Щодо води - складніше питання, бо її треба довезти. У нас є свердловина, однак забезпечити понад 700 людей водою складно», – зазначив чиновник.

Чаус також розповів, що окупанти моніторять обстановку в Часовому Яру і нерідко атакують FPV-дронами цивільне населення.

Нагадаємо, за останніми даними у Часовому Яру залишаються 875 мешканців, в основному - це люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію.

Раніше «Слово і діло» розповідало, які міста повністю чи частково знищені окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: